|
|||
Comanda instant - Miere cremoasa cu Scortisoara, 250 g.
|
|||
Miere cremoasa cu Scortisoara, 250 g. |
|||
Mierea a reprezentat un pilon principal pentru practicile medicinale din intreaga lume timp de secole intregi. Practicantii medicinei ayurvedice traditionale, de exemplu, au descoperit ca mierea este eficienta in tratarea ranilor si a diferitelor dezechilibre din organism. Astazi, mierea de albine poate fi consumata fie cruda, fie pasteurizata ca un remediu naturist sau pentru indulcirea preparatelor. In medie, mierea contine aproximativ 80% de zahar [2]. Apicultorii obisnuiesc sa elimine mierea din stup si sa o ambaleze imediat, astfel incat aceasta poate contine urme de ceara si polen. Studiile stiintifice moderne legate de utilizarile istorice ale mierii au descoperit ca acest ingredient este cu adevarat magic. Dintre beneficiile mierii de albine ca element singular, regasim [2]:
ScortisoaraExtractele din scoarta, din frunze, flori, fructe si din radacinele copacului de scortisoara au fost, de asemenea, utilizate in medicina traditionala din intreaga lume de-a lungul anilor. Exista 2 tipuri majore de scortisoara care pot fi gasite pe piata. Scortisoara Cassia de culoare inchisa este cultivata in Sud-Estul Asiei si populara in Statele Unite ale Americii [3]. Scortisoara Ceylon, cunoscuta si sub numele de scortisoara pura sau adevarata, este folosita in majoritatea tarilor. Dintre beneficiile scortisoarei ca ingredient singular, medicina moderna a descoperit ca:
Ce contin mierea si scortisoara?Atat mierea, cat si scortisoara sunt surse excelente de antioxidanti, care au multiple beneficii pentru sanatatea ta [4]. Antioxidantii sunt substante care te protejeaza de moleculele instabile, denumite stiintific radicali liberi, care pot deteriora celulele din organism. Mierea de albine este bogata in antioxidanti fenoli, care au fost asociati in medicina moderna cu un risc scazut al bolilor de inima. De cealalta parte, si scortisoara contine un antioxidant puternic. Totodata, beneficiile scortisoarei pentru sanatate sunt legate de compusii activi extrasi din uleiul sau esential. Cel mai bine studiat compus de scortisoara este cinamaldehida si reprezinta ceea ce ofera condimentului aroma sa usor picanta. Pentru a intelege modul in care mierea si scortisoara devin o combinatie benefica pentru un stil de viata sanatos si natural, este important sa intelegi profilul nutritional al fiecarui ingredient in parte. Am descris mai jos: Proprietati si valori nutritionale miereO lingura de miere contine:
|
|||