Antet
Catalog produse
Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Marci produse

Polen Crud/Proaspat 1 kg.

Cod produs: 21

Marca: APISAB

 

 

Pret: 100.00 Lei

Stoc terminat

Comanda instant - Polen Crud/Proaspat 1 kg.

Email Telefon

Polen Crud/Proaspat 1 kg.

POLENUL CRUD – proprietati terapeutice si indicatii

Despre

Administrare doze polenCand incercam sa intelegem proprietatile polenului, ca si pe ale oricarui produs al stupului, trebuie sa pornim de la analiza scopului pentru care albinele il recolteaza. Pentru albine polenul are o insemnatate deosebita, fiind sursa lor principala de hrana, de proteine, de vitamine, minerale si alti micronutrienti. De calitatea polenului adus la stup depind atat vigoarea familiei de albine, cat si capacitatea de aparare, prin taria veninului lor. De asemenea, cu cat polenul este mai bun, cu atat laptisorul de matca este mai valoros. Sunt astfel mai bine hranite larvele tinere si matca. Trantorii consuma si ei mult polen, ceea ce le confera putere si fecunditate.

Polenul floral este, de fapt, celula sexuala masculina a plantei. Este dispus ca o pulbere fina pe stamine. Albinele preiau aceasta pulbere, apoi o amesteca cu miere si nectar regurgitate, cat si cu secretii proprii. Astfel, pot sa formeze granulele colorate binecunoscute, adica polenul apicol sau recoltat de albine, care ajunge in stup ori in recoltatoarele apicultorilor. Pentru a forma o singura granula de polen, albina trebuie sa viziteze in medie 300 de flori.

Compozitia si proprietatile organoleptice ale diferitelor tipuri de polen difera in functie de genul si specia plantelor de origine, precum si de momentul recoltarii. Dupa cum florile se schimba pe parcursul anului, vom afla si la diferitele loturi de polen apicol gusturi diverse, mirosuri, arome, culori. Este o varietate naturala care ofera placere si utilitate consumatorului, tot la fel cum alimentatia noastra trebuie sa fie, in general, variata si echilibrata. Fiind o celula sexuala a plantelor, e firesc ca polenul este incarcat cu acele principii care sunt necesare unei noi fiinte spre a se forma si dezvolta. In plus, cum multe plante sunt medicinale, el poate transfera si proprietatile lor terapeutice.

Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Website detinut de Apicola Apisab S.R.L., CIF: 36670877, Reg.Com: J40/14036/2016

apisab.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.