Antet

»  MagicNuc

Ulei de Nuca Bufetto

Cod produs: 114

Marca: MagicNuc

 

Garantie: 2 ANI

 

Pret: 35.00 Lei

In stoc

Comanda acest produs

Ulei de Nuca Bufetto
Comanda instant - Ulei de Nuca Bufetto

Email Telefon

Ulei de Nuca Bufetto

Nutritie

Delicios si usor de folosit, uleiul de nuca Bufetto se portiveste de minune cu otetul balsamic, otetul din vin sau cu miere si lamaie pentru crearea unei vinegrete simple si aromate de salata. Nota finala deosebita pentru orice preparat, ofera aroma bogata de nuci gratarelor de carne sau peste, legumelor la cuptor sau gratar si este perfect de incercat cu paine proaspata si sare. Un strop de ulei de nuca este tusa perfecta care intensifica savoarea si in acelasi timp ajuta digestia.

Adaugati-l spre finalul ciclului de gatire pentru a ii pastra calitatile nutritive. Il puteti incerca si cu paste sau branza si nu ezitati sa-l adaugati in prajituri sau preparate de patiserie, in special combinat cu mere sau pere.

Informatii nutritionale

100 ml ulei de nuca contin:

  • Acizi grasi saturati 10.1 ml
  • Acizi grasi mononesaturati 22.8 ml
  • Acizi grasi polinesaturati 63.3 ml

Valoare energetica pentru 100 ml: 884 kcal / 3699 kj

 

Proprietati Terapeutice

Sursa de Omega

Uleiul de nuca Bufetto este o sursa excelenta de acizi grasi esentiali omega 3. Previne bolile inimii, actionand impotriva colesterolului. Datorita continutului bogat in acizi grasi polinesaturati sau esentiali este indicat in dieta persoanelor cu activitati intelectuale si fizice intense. Deoarece uleiul nu este procesat chimic are un nivel ridicat de antioxidanti naturali. Conform studiilor, consumul regulat de ulei de nuca poate fi benefic in mentinerea functiilor cerebrale odata cu inaintarea in varsta.* Organismul uman are nevoie de a acizi grasi nesaturati Omega 6 si Omega 3, pe care nu ii poate produce. Raportul optim in alimentatie este de 2:1 pana la 4:1 pentru Omega 6. Majoritatea consuma de 10-15 ori mai mult Omega 6 decat Omega 3. Uleiul de masline contine in jur de 12% Omega 6, insa Omega 3 aproape deloc, in timp ce uleiul de nuca are 50% Omega 6 si 10% Omega 3, adica se apropie de raportul optim de 4:1. Uleiul de nuca este recunoscut ca fiind cel mai rapid tratament naturist impotriva colesterolului. De asemenea, poate inlocui cu succes uleiul de peste, avand un gust mult mai agreabil. Gustul fenomenal si multiplele proprietati benefice fac din uleiul de nuca un produs ce poate reprezenta o alternativa mai savuroasa la uleiul de masline.



Proprietati

  • Antiseptic - reduce riscul infectarii ranilor deschise.
  • Antiinflamator - datorita continutului ridicat de acizi grasi omega 3
  • Antibacterian - distruge mai multe tipuri de bacterii
  • Antifungic - mai ales impotriva Candida fungus
  • Laxativ - stimuleaza motilitatea intestinala
  • Analgezic - calmeaza in mod natural durerile
  • Antiimbatrinire - incetineste imbatranirea celulelor
  • Regenerant - stimuleaza regenerarea celulelor
  • Tonic - are efect tonifiant asupra pielii
  • Emolient - hidrateaza pielea
  • Antioxidant - distruge radicalii liberi inainte ca acestia sa atace ADN-ul si mitocondriile celulelor
  • Adjuvant in curele de slabire - efecte similare ceaiului verde

*Shibu M. Poulose, Marshall G. Miller and Barbara Shukitt-Hale "Role of Walnuts in Maintaining Brain Health with Age"

 

Cosmetica

 

 

In cosmetica are efecte benefice impotriva ridurilor de expresie si a celor care apar odata cu inaintarea in varsta datorita continutului ridicat de antioxidanti. Hidrateaza tenul in profunzime datorita complexului de vitamina B (vitamina B1, vitamina B2 si vitamina B3), complex care asigura sanatatea optima a tenului.

Are actiune regeneratoare, tonifianta si energizanta.

Intrebuintare:

  • Pentru o piele mai sanatoasa - poate fi aplicat nediluat direct pe piele.
    • Reduce semnele imbatranirii si ridurilor. Aplicati pe fata si masati cu miscari circulare.
    • Protejeaza pielea impotriva radicalilor liberi - daca aplicati in mod constant, antioxidanti continuti in uleiul de nuca formeaza un strat protector sub piele.
  • Pentru par stralucitor - se poate aplica direct pe par oferind stralucire si stopand caderea acestuia.
    • Utilizat pe cale interna, 1-3 mg/zi, ajuta la cresterea parului.
    • Uleiul de nuca se poate amesteca cu un galbenus de ou, masca rezultata avand multiple proprietati benefice podoabei capilare.

Obtinere

 

Nucile folosite provin din livezi romanesti atent selectate, fiind recoltate manual in luna octombrie. Sistemul agricol folosit are ca scop fundamental obtinerea fructelor la calitate maxima, cu continut ridicat de ulei, respectand mediul inconjurator si conservand fertilitatea solului. Odata sparta coaja, selectionam miezul de nuca de cea mai bun calitate, il curatam, il uscam si apoi il expunem razelor UV pentru a indeparta toate impuritatile si bacteriile. Uleiul de nuca se obtine utilizand metoda presarii la rece, rezultand astfel un ulei 100% virgin. La final, il filtram prin decantare naturala, conservand astfel toate calitatile acestuia.

Magicnuc SRL are implementat Sistemul de Management al Calitatii ISO 9001 si Sistemul de Management al Sigurantei Alimentului ISO 22000.

 

Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Website detinut de Apicola Apisab S.R.L., CIF: 36670877, Reg.Com: J40/14036/2016